צילום video 360 הוא צילום וידאו, בו ניתנת האפשרות לצפות במתרחש בכל כיוון במקביל. במסגרת הצילום, מתקבלת תמונה מכמה כיוונים במקביל, ושיטה מתבצעת על ידי מצלמה מיוחדת שנקראת מצלמת אומניכיוונית, או באמצעות כמה מצלמות שמחוברות יחדיו ועובדות במקביל. במרבית המקרים, הצופה בהקלטת video 360 הוא זה שיכול להחליט, באמצעות העכבר או האצבע שלו (במקרה של שימוש בסלולר) מאיזה כיוון הוא רוצה להסתכל על הסרטון. כמובן, שאם הצופה מחזיק בכמה מסכים, הוא יכול לסדר אותם בריבוע, ולהסתכל על כל הכיוונים במקביל. חשוב לציין שהסמארטפונים התאימו את עצמם לטכנולוגיה, וניתן להזיז את התמונה עם האצבע, או פשוט להסתובב עם המכשיר, שעובר עם מערכת דמויות ג'יירוסקופ.
העבודה עם video 360
ביצוע הפקת סרטוני תדמית עם Video 360 זוהי עבודה שאיננה פשוטה ומצריכה הן ידע טכני והן ציוד משוכלל ומתקדם. הפקת סרטונים לאינטרנט הם פופולאריים מאוד ועובדים כיום בכל הפלטפורמות המרכזיות גם להפקת סרטונים לפייסבוק והרשתות החברתיות, כולל יוטיוב, שמפעילה את השירות מאז 2015, פייסבוק ואינסטגרם. מעבר להתפעלות הטכנולוגית והאפשרויות לקבל יותר זוויות על הנעשה בווידאו, המשתמש מקבל שליטה (חלקית) על הנעשה, במה שמספק למשתמש את הצורך להיות מעורב יותר בתוכן שהוא מקבל.
בתוך המשחק
Video 360 הוא פופולארי במיוחד בצילומי טבע וספורט אקסטרים להכנת סרטונים, וכמובן במשחקי וידאו מהדור החדש, בהם יש שימוש במציאות מדומה. למעשה, מדובר בעתיד הגיימינג, כאשר משחקי העתיד יהיו כאלו בהם המשתמש למעשה יהיה "בתוך" המשחק. מעבר לעולם הגיימינג, גם עולם הקולנוע צפוי לעבור שינוי משמעותי, הדרך בה מצלמים אירועים וטיולים, ואפילו הדרך בה אנחנו צופים בטלוויזיה. המשתמשים אוהבים "להרגיש" את הווידאו, והנושא של video 360 ומציאות מדומה הם הדבר הקרוב ביותר אשר מספק להם את היצר הזה.
כדי לצלם video 360 בצורה טובה, צריך לבחור את הנקודה הנכונה ביותר להניח את המצלמה המיוחדת. הנקודה הזו מהווה את הציר סביבו מסתובבת המצלמה, והוא צריך להיות יציב וכזה שלא סובל מהפרעות ויזואליות. הציר הינו סטטי ותנועת המצלמה היא למעשה שינוי המבט של הצופה, כלומר העבודה היא מינימלית, מעבר להפעלת הציוד והנחתו במקום הנכון. ישנה אפשרות טכנולוגית לבצע גם צילום video 360 בתנועה, כאשר זווית הציר משתנה לאורך המסלול של הצילום. גם כאן, יש לבחור נקודה אידיאלית להנחת המצלמה, בצורה בטוחה, ולקבוע מסלול מתאים, שייתן את המענה למשתמש לאורך כל אורכו.
חיבור השוטים
מבחינה טכנית, צילום video 360 מייצר לנו 3 עד 6 שוטים במקביל, שצריכים להשתלב אחד עם השני בסנכרון מושלם. בדרך כלל, השוטים הללו מכילים בין 25 ל-50 פריימים בשנייה, וברמת העיקרון, קשה מאוד להתחיל את הצילום לטובת יצירת סרטונים באותה מאית שנייה, כך שיש לתת כמה שניות לסנכרון האידיאלי בצילום חי. אם האפשרות קיימת, עדיף לערוך את הסרטון בעת הכנת הסרטונים כך שהשוטים ישתלבו בצורה אידאלית. מבחינת סגנון צילום, העדיפות היא לצלם ב-FPS גבוה כדי לאפשר את הרמה הגבוהה ביותר של דיוק בסנכרון.
אין כל ספק שהטכנולוגיה בנושא תלך ותשתפר וכבר היום אנחנו רואים רמה גבוהה מאוד של צילום video 360 בפלטפורמות השונות, כולל משחקים ברמה שלא הכרנו בעבר. עם זאת, בעתיד צפויים להיכנס חידושים נוספים, כמו חיישנים ואביזרים (שחלקם כבר באים לידי ביטוי בגיימינג), אשר יאפשרו להיכנס לעולם אחר, עם כל הגוף, ולחוות אותו ממבט ראשון. אם עברתם את שלב השאלה איך סרטון יכול לקדם לכם את העסק?המטרה היא לגרום למשתמש להיות חלק מהחוויה, וצילום video 360 הוא הכי קרוב להגשמת החוויה הזו כיום. בעתיד, יהיה קל הרבה יותר לצלם וידאו שכזה, באמצעות מכשור שיהיה ניתן להשיג ולרכוש יחסית בזול.
כפי שכיום אנחנו מסוגלים להקליט פודקאסט או לערוך סרטון וידאו ברגע, בעתיד, גם הנושא של video יהיה זמין לכל דורש, כאשר כבר כיום, חלק מהסמארטפונים מאפשרים צילום סטילס 360 בקלות יחסית, ובלי תוכנות מורכבות. הנגישות הזו היא חשובה להנגשת הפקת סרטוני תדמית להפיכת הטכנולוגיה המתקדמת לאלמנט שישנה את העולם הוויזואלי שלנו, והשימוש שלו ברשתות החברתיות.